10 przepisów na szybkie obiady

Czy masz dość tradycyjnego jedzenia, które spożywaliśmy przez te wszystkie lata? Jeśli tak, to jestem tutaj, aby zaoferować Ci szeroki zakres przepisów na szybką kolację, które możesz wypróbować.

Czy ty iść dla biznesowego spotkania lub ważna rodzinna funkcja, te naczynia save twój czas i energię. Te szybkie i łatwe przepisy pozwolą Ci cieszyć się kolacją w krótkim czasie.

1. Curry z ciecierzycy (Chickpea Curry)

Jest to najbardziej popularny i łatwy przepis na curry, który pokochasz wypróbować. Najlepszą rzeczą w tym daniu jest to, że jego ugotowanie zajmie mniej niż 30 minut.

Składniki:

2 filiżanki ugotowanej ciecierzycy (ugotowanej w 1 filiżance wody)

1 średnia cebula, posiekana

2 zielone papryczki chilli

1 ząbek czosnku

1/2 cala imbiru

1 łyżka nasion kminku

1 łyżka oleju

Sól do smaku

Metoda:

Podgrzej olej na patelni i dodaj posiekaną cebulę. Sauté przez 2 minuty. Dodać czosnek, imbir, zielone chilli i nasiona kminu. Gotować przez kolejne 2 minuty.

Dodaj ciecierzycę, sól i wodę. Doprowadzić wodę do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut.

Podawać na gorąco.

2. Ryż warzywny (Vegetable Rice)

Jest to idealne danie dla tych, którzy uwielbiają jeść ryż. Jest to szybki posiłek, który możesz zrobić i wypełni cię.

Składniki:

1 filiżanka niegotowanego białego ryżu

2 szklanki wody

1 filiżanka groszku

1 mała marchewka

2 średnie pomidory

2 zielone papryczki chilli

1 cebula dymka

1 łyżka cukru

Sposób przygotowania:

Umyj dokładnie ryż i odstaw na 5 do 6 godzin. Zagotuj wodę i odstaw na bok.

Pokrój marchewkę w plasterki i odłóż na bok. Rozgrzej olej na patelni i dodaj pokrojoną cebulę. Smażyć ją przez kilka minut.

Dodać cebulę dymkę, pomidora i zieloną chilli. Wymieszać i gotować przez 2 minuty.

Dodaj marchew, groszek, sól i cukier. Gotować przez kolejne 2 minuty.

Dodać przegotowaną wodę i ryż. Przykryj patelnię i doprowadź do wrzenia.

Zmniejsz ogień do niskiego i gotuj przez 10 do 12 minut.

3. Pikantna zielona fasola

Jest to idealny przepis, jeśli jesteś w pośpiechu i nie chcesz spędzić dużo czasu. Z pewnością pokochasz to danie.

Składniki:

1 filiżanka niegotowanej zielonej fasolki

1 łyżka oliwy z oliwek

1 łyżka soku z cytryny

2 ząbki czosnku

1/2 cala imbiru

1 czerwone chili

1 łyżka papryki

1 łyżka kurkumy w proszku

Sól do smaku

1/4 szklanki sosu pomidorowego

Metody:

Pokrój zieloną fasolkę na kawałki wielkości kęsa.

Podgrzej olej i podsmaż czosnek, imbir, czerwone chili i kurkumę w proszku.

Dodaj zieloną fasolkę i smaż przez 2 do 3 minut.

Dodaj sok z cytryny, sos pomidorowy i sól.

Przykryć patelnię i gotować przez kolejne 5 minut.